Mitt namn är Annette Isaksson                                                                   
Jag är född och uppvuxen i Timrå och till största delen av mitt liv har jag varit intresserad av hundar & andra djur.
Mina föräldrar födde upp schäfer, då jag växte upp och pappa gör det fortfarande.
1983  flyttade jag till Sollefteå och började jobba på Statens Hundskola.
 I början fick jag jobba helger och annan extra tid, tills jag fick min fasta tjänst som Skyddsdressör.
Där trivdes jag riktigt bra. Har varit på mer eller mindre alla hundavdelningar och sett och provat på all form av dressyr.
Men det var nog MP-hundens dressyr som fastnade i mitt hjärta mest.
 Samtidigt som jag arbetade med att dressera hundar hela dagarna, så tränade och tävlade jag med min schäfer hane Beqerell på övrig fritid.

Men inget varar för evigt, så på -90 talet precis då jag var barnledig med våran första son, så kom de första uppsägningarna och jag var en av  dem som bestämnde mig för att utbilda mig till djursjukvårdare.
Fick jobb på en djurklinik, som efter några månader gick i konkurs. Våran son nummer två var på väg och min man blev också uppsagd från sitt arbete.
Men han blev erbjuden en tjänst här i Hallstavik och eftersom jag var mamma ledig, så bestämde vi oss att flytta ner tills arbetsmarknaden blev bättre i Sundsvall-Sollefteå.
Efter 1 1/2 år blev jag erbjuden en tjänst på hundskolan som minhundsdressör som jag tog och började helgpendla ca 100 mil varje helg.
Vi hade pojkarna varannan vecka jag och min man och han började titta efter jobb runt Sollefteå, men det var väldigt svårt med den utbildning som han har.
Detta var tur för den "nya hundskolan" gick i konkurs och vi anställda blev uppsagd.

 Våran dotter föddes och efter den barnledigheten stod jag utan arbete.
 Grannen skulle sluta med sina mjölkor och eftersom jag var utbildat och arbetat med jordbruk tidigare, så tog vi och köpte av honom hela hans mjölko besättning på 42 kor+ungdjur.
Samtidigt blev jag erbjuden att dressera MP-hundar åt ett mindre företag som också gick i konkurs under resans gång, Det var bra för mig, för det var då jag bestämde mig för att satsa själv,
då jag såg hur jag kunde göra allting bättre med min erfarenhet. Det var så jag började bygga upp min "mini hundskola"  med uppfödning, fodervärdar och  försäljning till polisen & försvarsmakten som de största kunderna.
Men ni skall veta vad vi har arbetat myckett hårt för att få det fungera.. Mjölka & sköta kor samt dressera hundar mellan mjölkningarna och dessutom ha tre små barn. Men allt går bara man ger sig den på det!.

Det här är bara en liten snabb bakgrundshistoria om mig och min familj.
Nu är jag här i Hallstavik. föder upp schäfer och placerar valpar på fodervärdar, som jag håller utbildning med.
Säljer även valpar, men då bara till människor som vill ha en blivande tjänstehund eller tävlingshund.
 Jag har ju hållit på med tjänstehundar en mkt stor del av mitt liv och brinner verkligen för en arbetande hund och min avel är bara inriktad på att få fram rejäla dugliga hundar som är frisk och sunda.
Därför måste man vara riktigt hundintresserad om man skall ha valp från mig, så man kan lägga ner den tiden för att få en riktigt bra arbetskompis som ställer upp, då det krisar sig.

Nu har jag dragit ner min verksamhet betydligt, då Försvarsmakten inte längre köper hundar, och då blir det svårt att spara så många valpar på tillväxt.
Alla blir ju inte polishundsämnen i kullen, utan en del blir bevakningshundar och har man ingen köpare så går man ordentligt back, då fodervärden får köpa ut dem för en lägre summa än vad de är värda.
Men jag är väldigt stolt över alla duktiga hundförare inom  Polisen, MP, Väktare, Kriminalvården, Hemvärnet och alla ni som tävlar med hundar från mig.
Jag känner en jättestor glädje över det och jag kommer att fortsätta min uppfödning för er och för att jag är så intresserad av avel med inriktning för just tjänst
                         
Förutom schäfrarna så finns här även en Pulitik som är en rolig och trevlig hund. Hon är den ende kvar efter den lilla tid som jag hade några kullar, på en mkt bra tik, Irma la Douce som jag köpte för att lära mig fårvallning på. Men Irma var så bra så att jag tyckte det var synd om man inte tog några kullar på henne. Vallningen fungerade bra på får och jag lärde mig en hel del om den dressyrgrenen, vilket jag hade nytta av sedan med mjölkorna. Tyvärr är Pulin för klen på kor så en Border Collie fick flytta in till oss under mjölko tiden. Nu har jag ingen vallhund på de få kor som finns här hemma .
Mina schäfrar är inget att ställa ut då jag har en arbetsinriktning på dem, men denna pulitik Irma var det roligt de få ggr jag ställde ut henne. Hon fick alltid med en massa rosetter och som bäst blen hon best in show 4 och i avelsgrupp 2a. Så jag förstår dem som tycker om hundutställningar om man har en snygg hund.
 Mjölkorna är nu utbytta mot renrasiga Hereford kor till kött, 5 hästar  varav 2 American Painthorse,
en Varmblodig travare som vi fött upp själv,men p,g,a tidsbrist aldrig kom till start, ett gotlandsruss samt en C-ponny till min dotter. 
 Övriga små djur är några renrasiga kaniner som också är min dotters. Höns & vaktlar för hushållet. Samt 3 katter  och en skäggagam.
 Vi  bor på en riktig lantgård med ordentliga träningsmarker runt om i norra Roslagen. Här trivs vi!