Om kennelinnehavaren

Jag är född och uppvuxen i Timrå och hela mitt liv har jag varit intresserad av hundar & andra djur
Mina föräldrar födde upp schäfer, då jag växte upp och pappa gör det fortfarande.
1983  flyttade jag till Sollefteå och började jobba på Statens Hundskola.
I början fick jag jobba helger och annan extra tid, tills jag fick min fasta tjänst som Skyddsdressör.
Där trivdes jag riktigt bra. Har varit på mer eller mindre alla hundavdelningar och sett och provat på all form av dressyr.
Men det var nog MP-hundens dressyr som fastnade i mitt hjärta mest.
Samtidigt som jag arbetade med att dressera hundar hela dagarna, så tränade och tävlade jag Bruks med min schäfer hane Beqerell på övrig fritid.

Men inget varar för evigt, så på -90 talet precis då jag var barnledig med våran första son, så kom de första uppsägningarna och jag var en av  dem som bestämnde mig för att utbilda mig till djursjukvårdare.
Fick jobb på en djurklinik, som efter några månader gick i konkurs. Våran son nummer två var på väg och min man blev också uppsagd från sitt arbete.
Men han blev erbjuden en tjänst här i Hallstavik och eftersom jag var mamma ledig, så bestämde vi oss att flytta ner tills arbetsmarknaden blev bättre i Sundsvall-Sollefteå.
Efter 1 1/2 år blev jag erbjuden en tjänst på hundskolan som minhundsdressör som jag tog och började helgpendla ca 100 mil varje helg.
Vi hade pojkarna varannan vecka jag och min man, eftersom jag bodde hos mina svärföräldrar. Min man började titta efter jobb runt Sollefteå, men det var väldigt svårt med den utbildning som han har.
Detta var tur för den ”nya hundskolan” gick i konkurs och vi anställda blev uppsagd.

Våran dotter föddes och efter den barnledigheten stod jag utan arbete.
Grannen skulle sluta med sina mjölkkor och eftersom jag var utbildat och arbetat med jordbruk tidigare, så tog vi och köpte av honom hela hans mjölkko besättning på 42 kor + ungdjur.
Samtidigt blev jag erbjuden att dressera MP-hundar åt ett mindre företag som också gick i konkurs under resans gång, Det var bra för mig, för det var då jag bestämde mig för att satsa själv, då jag såg hur jag kunde göra allting bättre med min erfarenhet. Det var så jag började bygga upp min ”mini hundskola”  med uppfödning, fodervärdar och  försäljning till polisen & försvarsmakten som de största kunderna.
Men ni skall veta vad vi har arbetat mkt hårt. Mjölka & sköta kor samt dressera hundar mellan mjölkningarna och dessutom ha tre små barn. Men allt går, bara man ger sig den på det. Nu är vi äldre och skulle inte orka med det livet idag!

Detta är bara en liten snabb bakgrundshistoria om mig och min familj.
Vi bor på landet utanför Hallstavik, Jag föder upp schäfer med målsättningen på att det ska kunna bli en Polishund, men alla i kullen blir naturligtvis inte det och ibland ingen.
Men förhoppningsvis håller hela kullen en hög nivå på mentaliteten och sundheten.
Nu för tiden säljer jag alla valpar men jag behåller alltid en tikvalp själv som jag hoppas på att ska kunna bli en ny avels tik. Den valpen tränar jag mot tjänst, ifall hon inte skulle hålla för avel, i sådana fall säljer jag henne till lämplig arbetsuppgift som hon passar till. Jag är mycket intresserad av avel och dressyr!

Jag har ju hållit på med tjänstehundar en mycket stor del av mitt liv och brinner verkligen för en arbetande hund och min avel är bara inriktad på att få fram rejäla dugliga hundar som är frisk och sunda.
Därför måste man vara riktigt hundintresserad om man skall ha valp från mig, så man kan lägga ner den tiden för att få en riktigt bra arbetskompis som ställer upp, då det behövs. Mina valpköpare brukar vara allt inom tjänstehunds sidan, de som vill tävla Bruks eller IGP, eller de som helt enkelt bara vill ha en rolig hund att träna med utan krav på prestation, men ändå njuta av en bra spårhund osv.
Jag säljer inga valpar till nybörjare, utan man måste ha erfarenhet av hunddressyr,
annars kommer man inte kunna kunna reda upp valpen, då den kommer upp i åldern.
Men till den som har erfarenhet, kommer få en trevlig kompis!

Nu har jag dragit ner min verksamhet betydligt och har bara max en kull per år!